Komkommersoep

Benodigdheden:

  • 1 à 2 ajuinen
  • 4 komkommers
  • 50 gram boter
  • Bouillon
  • 1,5 L water
  • Zout en peper
  • Indien gewenst 1/2 dl room en peterselie
  • Snijd de uien in fijne blokjes. Was de komkommers, volgens persoonlijke keuze de komkommers al dan niet schillen, aangeraden wordt om ze voor 50% te schillen. Snijd de komkommers in schijven van 1cm. Smelt de boter in de kookpot en doe de uien in de kookpot, begin te stoven tot deze glazig zijn, voeg de komkommers toe en laat nog 10 minuten stoven op een zacht vuurtje, wel regelmatig roeren. Voeg het water en de bouillon toe en laat de soep 10 minuten doorkoken, regelmatig roeren. Maak de soep fijn met de handmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper.Tip: als je een kleine komkommer hebt van minder dan 300 gram, was deze dan en snijd in zo fijn mogelijke plakjes van 1 millimeter. Voeg deze plakjes toe na het mixen, u hoeft dan geen peterselie te gebruiken.
  • Indien gewenst, werk af met de room en peterselie. Opgelet de soep mag na de toevoeging van de room niet meer koken.

Komkommersalade

Benodigdheden:

  • 1 grote komkommer of 2-3 midi-komkommers
  • 1/2 eetlepel Distelolie of olijfolie
  • 1 eetlepel saladedressing van bijvoorbeeld Sublimix
  • Snijd de komkommers of midi-komkommers in dunne schijven van 1millimeter. (ik heb ze liefst zo dun mogelijk.) Neem dan een kom en maak een dunne saus van 4 eetlepels water en 1/2 eetlepel distelolie of olijfolie en 1eetlepel salade dressing. Roer en voeg daarna de gesneden (midi) komkommers toe, roer nogmaals. Laat minimum 2 uur staan voordat je de salade nuttigt.

Frambozendessert

Benodigdheden:

  • 600 gram frambozen
  • 6 eetlepels frambozenlikeur
  • 300 gram mascorpone
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • Zeste en sap van 1 limoen
  • Scheid het eiwit en de dooiers van de eieren, klop het eiwit stijf. Gebruik steeds proper materiaal wat zeer goed ontvet is. Meng de dooiers met de mascorpone en de suiker tot een smeuïge crème. Spatel er voorzichtig en rustig het eiwit door. Meng het limoensap met de frambozenlikeur en schep door 3/4 van de frambozen. Verdeel de helft van de frambozen uitgelekt over 4 glazen. Doe bovenop de frambozen de helft van de mascorpone. Nu terug de gedrenkte frambozen en daarna de overige mascorpone over de frambozen. Garneer met de overgehouden frambozen en bestrooi met snippers limoen. Zet koel weg.